Rietendak

Eenjarig riet wordt al eeuwenlang gebruikt als dakbedekking. Werd het vroeger vooral gebruikt omdat het één van de goedkoopste dakbedekkingen was, tegenwoordig wordt het vooral toegepast bij gebouwen in het hogere marktsegement. 

Levensduur

Doorgaans gaat een rieten dak minimaal 25 jaar mee. De levensduur hangt echter af van de kwaliteit van de onderconstructie, van het riet en van het vakmanschap van de rietdekker. Ook de mate van onderhoud en ligging van het pand (ten opzichte van schaduw en wind) spelen een rol. Indien deze factoren positief zijn, kan de levensduur van een rieten dak al snel oplopen tot 40 jaar.

Kosten

De kosten van een rieten dak hangen grotendeels af van de moeilijkheidsgraad van het dak, in combinatie met de oppervlakte van het dak. Een rieten dak kan op talrijke manieren worden afgewerkt en voorzien van diverse versieringen. Dit brengt extra kosten met zich mee. In een persoonlijk gesprek leggen wij u graag een vrijblijvende prijsopgave voor.

Brandveiligheid

Door het toepassen van een gesloten onderconstructie (schroefdak) is de brandveiligheid van een rittende net zo goed als van een pannendak. Ook door het toepassen van een brandvertragend middel en het aanbrengen van bliksembeveiliging, vonkenvanger(s) en een sproei-installatie kan de brandveiligheid aanzienlijk worden verbeterd.

Van pannen naar riet

Een oudere woning die toe is aan een renovatie? Een warme deken van riet doet het goed! Riet heeft daarnaast als voordeel dat het veel beter isoleert dan een pannendak. In het verleden hebben wij diverse objecten van pannen naar riet gebracht. Het is hierbij van wezenlijk belang dat de constructie van uw woning geschikt is en dat de hellingshoek van het dak voldoende is. Neem voor meer informatie contact met ons op.